70s 80s Disco Classics

Thank God It’s Friday

todayJanuary 2, 2021 19

Background
share close

Thank God It’s Friday is een Amerikaanse discofilm uit 1978 onder regie van Robert Klane, met in de hoofdrollen onder anderen Jeff Goldblum, Donna Summer en Valerie Landsburg. Speciale gasten zijn de Commodores.

Sue wil dat haar saaie, zakelijke echtgenoot haar een avondje meeneemt naar de disco. Eigenaar Tony maakt een wedje met DJ Bobby dat hij Sue kan versieren.

Dave krijgt van Jackie allerlei pilletjes, ze maakt hem wijs dat hij vanaf nu “Babbakazoo” heet, en hij zet zichzelf volledig voor gek.

Carl en Ken lopen het ene blauwtje na het andere in hun verwoede pogingen vrouwelijk gezelschap te regelen. Frannie en Jeannie worden in eerste instantie door de portier buiten gezet, maar weten uiteindelijk door een wc-raam de disco in te komen. Jennifer wil graag mannen ontmoeten, maar stuit steeds weer op de negatieve reacties van haar vriendin Maddy.

Nicole probeert stiekem in het deejayhok te komen zodat ze Bobby kan overhalen haar single te draaien. De botte vuilnisman Gus komt er tot zijn ontzetting achter dat de datingservice-per-computer hem heeft gekoppeld aan een vrouw die zeker een kop groter is dan hij. Roadie Floyd heeft een rit met hindernissen, de politie houdt hem aan op verdenking van het stelen van de instrumenten van The Commodores.

Carl sluit zichzelf op in een trappenhuis, terwijl ‘leatherman’ Marv zijn vriend Ken, en later ook Frannie en Jeannie laat zien hoe je indruk maakt als danser. Floyd redt het om op tijd in The Zoo te zijn voor het optreden van The Commodores, maar voor die goed en wel klaar zijn om te beginnen, bestijgt Nicole het podium en steelt de show met haar single Last Dance.

Frannie doet aan de danswedstrijd mee als Marvs danspartner, nadat ze zijn officiële partner naar een afgesloten trappenhuis heeft gelokt. Marv en Frannie winnen de wedstrijd.

En ze hebben de smaak zo te pakken, dat ze niet naar huis gaan, maar in een volgende disco nog een andere danswedstrijd meepakken.

Written by: Focus Fantastic

Rate it

0%