70s 80s Disco Classics

Rose Royce

todayJanuary 2, 2021 15

Background
share close

Rose Royce is een Amerikaanse soul- en R & B-groep. Ze zijn vooral bekend van verschillende hitsingles in de jaren 70, waaronder ‘Car Wash’, ‘I Wanna Get Next to You’, ‘I’m Going Down’, ‘Wishing on a Star’ en ‘Love Don’t Live Here Anymore’. “De groep uit Los Angeles bestond oorspronkelijk uit Henry Garner (drums), Terral” Terry “Santiel (conga’s), Lequeint” Duke “Jobe (bas), Michael Moore (saxofoon), Kenny Copeland (trompet, zang), Kenji Brown (gitaar, zang), Freddie Dunn (trompet) en Victor Nix (keyboards).

De groep begon in het begin van de jaren zeventig, toen leden van verschillende back-upbands uit de wijken Watts en Inglewood van Los Angeles zich verenigden onder de naam Total Concept Unlimited. In 1973 toerde dit collectief door Engeland en Japan achter Motown-soulster Edwin Starr.

Starr stelde hen voor aan Norman Whitfield, Motown’s ‘psychedelische sjamaan’ die verantwoordelijk was voor het brengen van een progressieve funk-rock inslag in het gezelschap, via producties als Starr’s ‘War’, The Undisputed Truth’s ‘Smiling Faces Soms’ en The Temptations ” Papa Was een rollende steen “.

Het vervolgalbum van de groep, Rose Royce II: In Full Bloom, produceerde twee Top Ten singles, “Do Your Dance” en “Ooh Boy”. Het bevatte ook “Wishing on a Star”, dat voor Rose Royce alleen in het VK een top-10 hit was; het werd elders opmerkelijk door zijn coverversies, waaronder The Cover Girls ‘Top Ten single in 1992.

In 1978 brachten ze hun derde album uit, getiteld Rose Royce III: Strikes Again !, en het bevatte “I’m in Love (And I Love the Feeling)” en “Love Don’t Live Here Anymore”. Beide singles kwamen in de Billboard R&B Top Five terecht. “Love Don’t Live Here Anymore” was een nummer 2-hit in het Verenigd Koninkrijk en zou later meer bekendheid krijgen via de coverversies, met name door Madonna in 1984 en 1995.

Written by: Focus Fantastic

Rate it

0%