70s 80s Disco Classics

Earth Wind and Fire

today2 januari 2021 3

Achtergrond
share close

Earth Wind & Fire is een van de belangrijkste groepen in de discogeschiedenis. Gevormd door Maurice White in 1972, brachten ze hun eerste single uit: “Ik heb je liever”.
Ze zouden echter pas in 1975 succesvol zijn, met het nummer “Shining star”. In 1977 hadden ze met het album All n ‘All hun eerste grote hit: de klassieker “Fantasy”.

Vanaf dat moment beschouwde de criticus hen als ‘de grootste band van de planeet’
In 1979 brachten ze hun beste album uit: “I am EARTH WIND & Fire”. Op dit album hebben we veel hits, waaronder een van de beste discohits: “Boogie Wonderland”, met The Emotions.
Daarnaast de geweldige ballad “After the love is verdwenen”, de dansende “September” en “In the stone”

In de jaren 80 voordat ze uit de hitlijsten verdwenen, hebben ze nog steeds de grote hits “Let’s groove” en “And love goes on”.

Geschreven door Focus Fantastic

Rate it

Vorig bericht

70s 80s Disco Classics

Saturday Night Fever

Saturday Night Fever is een Amerikaans muzikaal drama uit 1977, geregisseerd door John Badham. Het speelt John Travolta als Tony Manero, een jonge man uit de arbeidersklasse die zijn weekenden doorbrengt met dansen en drinken in een plaatselijke discotheek in Brooklyn; Karen Lynn Gorney als Stephanie Mangano, zijn danspartner en eventuele vertrouwelinge; en Donna Pescow als Annette, Tony's voormalige danspartner en toekomstige vriendin. In de disco is Tony de kampioensdanser. […]

today2 januari 2021 6


LUISTEREN MET je APP

0%