70s 80s Disco Classics

Donna Summer

todayJanuary 2, 2021 27

Background
share close

Niemand kan het ontkennen: zij is de discokoningin van de jaren 70. DONNA SUMMER is de meest complete discoartiest en heeft miljoenen albums over de hele wereld verkocht. Het begon allemaal in 1974, met haar eerste album “Lady of the night”. Ze begon echter populair te worden in 1975.

Het album “Love to love you baby”, en het nummer met dezelfde naam heeft meer dan 16 minuten! In 1976, twee meesterwerken: “Een liefdestrilogie”, die bracht “Probeer me, ik weet dat we het kunnen maken” en “zou het magie zijn”. Toen, “Vier seizoenen van liefde”, dat 4 nummers bracht, elk vertegenwoordigde 1 seizoen, en de single “Spring Affair”.

In 1977 verscheen het album “I Remember Yesterday”. Het was een reis door de tijd: “I Remember Yesterday” is een lied uit de jaren 30, “Love’s unkind” komt uit de jaren 40. Haar hit “I feel love” liet zien hoe technomuziek bezig was. Het is verbazingwekkend hoe dit nummer niet ouderwets klinkt. Nog in 1977 nam ze een van haar beste albums op: “Once upon a time”.

Maar het was in 1978 dat DONNA SUMMER een megaster werd: ze speelde in de film “Thank God It’s Friday”, en Paul Jabara’s “Last Dance” werd een megahit! Op Studio 54 maakte dit nummer mensen gek. Toen de DJ dit nummer om 05.00 uur draaide, begonnen de mensen op de dansvloer te huilen !!!!
Ook dit jaar, het album “Live & More”, dat het gloednieuwe “MacArthur Park” bracht, dat is geweldig! 1979 was het beste jaar voor DONNA SUMMER. # 1 Meerdere keren zijn haar beste nummers van dit jaar. “Hot Stuff” is # 1 en haar grootste hit in de VS. “Bad Girls” album en nummer waren een groot succes.

Ook werd de eerste compilatie van haar grootste hits uitgebracht, met nieuwe opnames: “On the Radio” en “geen tranen meer (genoeg is genoeg)” (met Barbra Streisand), een verbluffend disco-duet! Toen de jaren 80 aanbraken, zeiden de critici dat DONNA SUMMER dood was, samen met het disco-tijdperk. Ze liet echter zien dat ze nog “leefde”. In 1980 liet het album “The Wanderer” zien dat Donna de stijl veranderde en klaar was voor de jaren 80. Toen in 1982 het geweldige album “DONNA SUMMER”, geproduceerd door Quincy Jones. De discokoningin stond in 1983 in de top van de hitlijsten met haar grote hit “She works hard for the money”! Kijk ook eens naar “Onvoorwaardelijke liefde”, een andere hit in dat jaar, met Musical Youth (weet je nog, het was een soort van “Jamaican Jackson 5”, die “Pas de deutche” in kaart bracht). Na 1984 begon Donna uit de hitlijsten te verdwijnen. Deze periode wijdde ze haar tijd aan haar gezin.

Daarna, na een leuk, maar niet zo goed album in 1987 genaamd “All systems go” en de single “Dinner with Gershwin”, pas in 1989, was Donna terug met “This time I know it’s for real” en het geweldige album “Een andere plaats en tijd”. Donna’s geluid was verfrist en nieuw!

Summer stierf op 17 mei 2012 in haar huis in Napels, Florida, 63 jaar oud

Written by: Focus Fantastic

Rate it

0%